16 april 2023
12:00

Croatia Helsingborg KIF

Referat: Båstads GIF - Croatia Helsingborg KIF

Det var perfekta förutsättningar inför matchen. Sol, 13-14 grader i luften och en helt okej vårplan. Båda lagen kom till matchen stärkta med en vinst i ryggen.

Matchen börjar, vi tar initiativet och försöker rulla boll. Croatia ligger kompakta i försvarsspelet och är svåra att ta sig igenom. Bortalaget hotar också med tidiga, längre bollar bakom vår backlinje där deras anfallstrio ständigt var på språng vilket gjorde att våra bolltapp blev farliga omställningar nästan varje gång.

I 35’ minuter drar vi på oss en onödig frispark rakt framför vårt mål. Jonathan Larsson i kassen kunde bara se på när den snyggt placerades in vid sin högra stolpe.

6 minuter senare rasslade igen efter en hörna. Bollen nickades bort men i momentet efter lyckades bortalaget stövla in en boll som långsamt studsade i mål.

Ju länge matchen gick började vi stressa mer och mer. Vi gick ifrån vårt sätt att spela och var dessutom stundtals ganska ofokuserade. Ändå var det vi som ägde mest boll och låg på framåt. Croatia fortsatte dock att hota med sina långa bollar framåt och uppoffrande löpningar.

Vår stora reduceringschans kom med 20 minuter kvar. Tim Andersson blev frispelad men halkade till och fick bara iväg ett avslut som träffade målvakten rakt i bröstet, returen snappade Mikael Bohlin upp men fick inte iväg ett ordentligt avslut. Hannes Melin fick sista chansen men bollen gick utanför.
Här gick bortalaget på knäna så ett mål hade förmodligen gett matchen en annan utgång. Nu orkade dem istället fortsätta försvara sitt mål tiden ut när vi hade otroligt svårt att skapa riktigt heta målchanser.

Sammanfattningsvis är vi det bättre laget rent spelmässigt, men är slarviga och skapar få chanser framåt, Croatia är mycket rakare, ordentligare och fokuserade. Vilket gör att vi förlorar.

Nästa match i serien är borta mot FC Kopparmöllan på lördag. Däremellan har vi också en cupmatch mot Bunkeflo FF på tisdag kväll. Nya tag då.

BGIF 0-2 Croatia Helsingborg KIF